Kerkük / Bayram Yemeği
Irak'ta bayram günü yapılan yemekler ve ikramlar biz Türklere göre biraz farklıdır. Bayram namazından hemen sonrası tüm aile fertleri biraraya gelerek tavuk suyu, letke aşı ( etli kuru kayısı yemeği) bir Osmanlı yemeğidir, kuru fasülye ve bademli, fistıklı ve kuru üzümlü pilav sabah kahvaltılık olarak yenilir.Pilav'ların üstünde mutlaka tavuk eti bulunur.
Fotoğrafta gördüğünüz Erbil'de evine davet edildiğimiz bir Kürt dostun bize hazırladığı bayram gününde sofra. Sofrada şunlar yer almakta karışık ekşili dolma, bulgur pilavı, kara yarma pilavı ( yanık kokuludur ) , normal üzerine soyulmuş ve kavrulmuş fıstık konulan pirinç pilavı, hindi eti kaynatması, tavuk eti kaynatılmış ve kavrulmuş, ciğer, kuru fasülye, bamya ve salata çeşitleri. Bu arada çoban salatasına benzer yaptığı salatanın içine ketçap koymuşlardı.
Yorumlar
Yorum Gönder